Козметика и грижа

Всеки харесва декоративни животни, били те редки породи зайчета, морски свинчета, хамстери, таралежи, чинчили и много други. Но не е достатъчно само да ги нахраним, за да им се радваме дълго време. За разлика от "обикновените" домашни любимци, декоративните животни се нуждаят от много повече грижа за тяхното здраве, защото голяма част от тях не живеят в естествената си среда или пък просто породата им изисква специфични грижи. Не случайно ние, от zooland.bg, сме се ангажирали да ви улесним в търсенето на всякакви витамини и хранителни добавки, козметика, противопаразитни продукти, минерали и соли, гребени и четки, а също тоалетни и постелки - с една дума всичко, което ще ви бъде от полза в грижата за вашия декоративен домашен любимец.

Витамини и хранителни добавки.

За кучетата и котките има голям избор от минерали, соли, витамини и хранителни добавки с широк спектър на действие - съобразени с нуждите и проблемите на всяка порода - за имунната и храносмилателна система, за бъбречната и отделителна система, уринарно-чревния тракт, за зъбите и опорно-двигателния апарат, сърдечно-съдовата система и др. За гризачите има хранителни добавки във вид на блокчета и камъчета, обогатени с допълнителни минерали и соли (например хималайска сол), витамини и др., които ги предпазват от авитаминоза, стресови състояния, при размножаване, смяна на козината и всякакви промени, които могат да се отразят върху здравето им. При влечугите, отглеждани в домашни условия, основният проблем е недостигът на калций, който няма как да получат по естествен начин. Затова техните собственици трябва да им осигурят хранителни добавки с микроелементи и повишено съдържание на калций плюс витамин Д3, който спомага за усвояването му.

Противопаразитни продукти

Всички декоративни животни могат да станат жертва на паразити, затова трябва подробно да се запознаете с видовете противопаразитни продукти, които да предпазят вашия любимец и да изберете най-доброто за него.

Гребени и четки

За добрия външен вид на вашите косматковци, за тяхната здрава и лъскава козина, ние сме ви предоставили разнообразни гребени и четки за разресване, изработени от различни материали, с различен размер и разредка на зъбите. С подходящите гребен и четка се отстраняват мъртвите косми и по-лесно се поддържа чистотата в дома. Има и козметика за домашни любимци, почти като при хората - шампоани, балсами, пудри, парфюми, ароматизатори, необходими също за чиста, здрава и приятно миришеща козина.

Тоалетни и постелки за декоративни животни (гризачи)

И накрая, но не и по значение е тоалетната на вашия любимец. Повечето кучета си "вършат работата" навън, за разлика от останалите животни, живеещи вкъщи. За котки, например, има открити и закрити кутии, които трябва да се напълнят с "постелка" от бентонит, силикон, гранули от естествени материали като соя, царевица или дървесни влакна. Домовете на гризачите традиционно са постлани с дървени стърготини или пелети, които трябва периодично да се почистват, за комфорта и добрата хигиена на обитателите им.

В нашия онлайн магазин можете да проучите подробно всичко, от което се нуждае вашият домашен любимец, след което да направите най-правилния избор.