Храна за морски свинчета

Ако имате морскo свинче като домашен любимец, важно е да сте сигурни, че то има всичко необходимо, за да бъде здравo и щастливo. Zooland.bg разполага и с голямо разнообразие на играчки, с които да задоволите палавия му характер. 

Здравословното хранене на гризача, може да включва и лакомства. Ще намерите такива от нашият каталог с храни онлайн на изгодни цени. Лакомствата ще внесат разнообразие в диетата му. Освен храна за морски свинчета, е добре да му обръщате лично внимание -гушкане, милване. Осигурете му спокойната обстановка без стрес, понеже тези гризачи са плахи.  
За доброто му съществуване във вашия дом, се уверете, че вашето морскo свинче получава достатъчно здравословна храна, за да бъде жизнерадостно. Тези животинки са много активни и имат бърз метаболизъм. Но, внимавайте с количеството храна за морско свинче. То все пак може да напълнее много, ако го храните твърде много, а се движи малко.

Като част от здравословното хранене, можете да добавите малко количество зеленчук или парче ябълка. Здравословна храна е и карфиола. Разнообразете с него ежедневните му гранули. Следете колко яде и се опитайте да давате лакомствата в малки количества. Следете да премахнете остатъците от храна и да поддържате хигиената в клетката на нужното ниво. 
Можете също така да предложите някои твърди лакомства, като лакомства за малки кучета, клони от овощни дървета. Те са достатъчно здравословна храна за вашия гризач, и спомагат  за износването на зъбите му.

Имайте предвид, че морските свинчета обичат да крият храната си. Така че, празната купа с храна не означава автоматично, че тя е изядена. Уверете се, че има постоянна прясна вода. Важна част от поддържането на здраво и щастливо морскo свинче е да се гарантира, че то има достъп до постоянен запас от прясна, чиста вода за пиене. Не забравяйте да му давате прясна вода всеки ден. Почиствайте бутилката и чучура редовно, за да избегнете потенциално замърсяване.