Екзотични животни

Много са хората, които обожават животните и си взимат един или повече домашни любимеца, когато пространството в което живеят им го позволи. Най-често срещаните домашни любимци са кучета, котки, рибки, морски свинчета, хамстери, декоративни зайчета и канарчета, но има и много хора, които се чувстват привлечени към по-екзотичните животни. Екзотичните домашни любимци са винаги супер впечатлителни и интересни за нас, така като не ги срещаме в нашата природа и са ни чудновати. Това обаче, по никакъв начин не означава, че са сложни за отглеждане.

Терариум и оборудване

Нужно е да се поинтересувате от особеностите на екзотичното животно, за което искате да се грижите, за да успеете да му създадете дом, в който то ще се чувства удобно. 
Както много други животни, и екзотичните представители живеят в аквариуми, а по-точно казано терариуми, така като не са запълнени с вода. Различните екзотични животни имат различни изисквания към домът си. Например е важно терариума на хамелеона да не е от стъкло, така като те са териториални животни, и личното им отражение в стъклото на крепостта им може да ги стресне до голяма степен, което ще доведе до следващи проблеми. Хамелеоните и игуаните харесват да се катерят, така че за тези влечуги е добре да подберем високи аквариуми, а не широки, и както се досещате от частта с катеренето, е хубаво вътре да се сложат клони, по които животните да могат да се катерят. Така като те идват от топли и сухи региони е важно да им се осигури тази температура, на която те са свикнали. Също така, приема на вода при тях е малко по-специфичен, те обичат да ближат росата по листата, което може да бъде пресъздадено от ваша страна с различни техники. 

Храни за влечуги

По-голяма част от влечугите, които хората избират за отглеждане у дома, като змии, гущери, игуани, хамелеони, жаби и други малки представители, се хранят предимно с жива храна и насекоми, а някои, като змиите, с малки плячки, като мишки. Имат нужда от витамини и минерали, които можете да им набавяте чрез храната с която ги храните, или чрез добавки, които можете да намерите в нашият онлайн магазин. 

Разглеждайки магазинът ни за храна на домашни любимци и всякакво оборудване за техният дом, ще видите че ние имаме богата колекция от аквариуми, терариуми, нагряващи лампи, лампи специални за UV лъчи, които някои влечуги изискват, всякакъв вид аксесоари за терариума, като растения, дървесни аксесоари, камъни и всичко друго от което едно влечуго има нужда, за да живее спокойно при вас. Разполагаме и с храна за екзотични животни, така като те не могат да се изхранват само със зеленчуци и листа.

При избирането на екзотичен домашен любимец се посъветвайте със специалист по темата, за да изберете най-подходящия за вас и вашето семейство, а ние ще ви предоставим всичко от което имате нужда. 

Екзотичните животни са прекрасни същества, които внасят автоматично екзотика в нашето пространство.