Терариум и оборудване

Терариумите, са съоръжения в които, хората отглеждат като домашен любимец, екзотични и често опасни животни. Такива са змии, гущери, скорпиони, тарантули, костенурки и др. Тераримът, може да бъда изграден с различни материали, като стъкло, дърво или поливинилхлорид.  Оборудване за терариум, като отопление, осветление, постелки за терариум, можете да разгледате във физическите магазини на Zooland, както и онлайн на сайта ни Zooland.bg в категорията Екзотични животни/ Терариум и оборудване. Отличителен белег на терариума за разлика от аквариума е, че една от стените трябва да е прозрачна, за да осигури наблюдение отвън, какво се случва вътре.

За да се  имитират условията на естествената среда за животните - обикновено, влечуги, насекоми, земноводни, “къщичката им“, трябва да разполага със специфични за техните обитатели оборудване за терариуми - отопление, осветление, постелки за терариум. Това ще осигури контролиране на температура; нивото на влажност; контрол на степента на светлина, така че, да предложим на животните в терариума среда, подобна на тази, която биха намерили в природата. 

Има няколко вида терариуми, които могат да бъдат намерени в хипермаркет Zooland, но основното разделение е на три групи:
- Acuaterrario - Самото му име подсказва. Това е перфектна комбинация между терариум с воднисто пространство. Този тип, има две ясно дефинирани зони: сухата, в която скалите могат да преобладават и водна част. Този тип е особено подходящ за животни като костенурки.
- Пустинен/Сух терариум - Наречен на целта която има, а тя е, да пресъздадете пустинна атмосфера на обитателите му. Насочен към животни, които живеят в това местообитание. Камъните и кактусите са основни аксесоари в оборудването му. В пустинния тип терариуми, трябва да осигурим температура до 40º и да са сухи. Това е обстановката, която обитават екзотичните гущери, змии, скорпиони.
- Тропичен терариум-  Красив и Интересен със значителения брой растителност и елементи, като водопади. Тези терариуми, трябва да имат както високи температури, така и висока влажност по всяко време. Това трябва да е изборът за собствениците на Екзотични домашни любимци, като Игуаните.

Цялото нужно оборудване за терариум, отопление, осветление, постелки за терариум, ще намерите в магазините на Zooland и онлайн на Zooland.bg. Разполагаме с аксесоари и оборудване, като: воден филтър, нагреватели, подгреви, термометри, декорация и субстрат (водни растения, наземни растения, камъни)

Подгряващи лампи или крушка в сухата зона; UV светлина и таймер, рампа, за да има достъп до сухата зона. Мрежи за терариум и много други.