Храни за влечуги

Влечугите, както най-често се определят, са животните, като костенурки, крокодили, змии, гущери и т.н. Други екзотични домашни любимци, са Тарантулите (огромни отровни паяци). 

В западния свят някои змии (особено послушни видове като питон и царевична змия) се отглеждат като домашни любимци. Многобройни видове гущери се отглеждат като домашни любимци, включително брадати дракони, игуани, аноли и гекони (като популярния леопардов гекон и хохлатия гекон). Костенурките, са все по-популярен домашен любимец, но отглеждането им може да бъде предизвикателство поради специфични изисквания, като контрол на температурата и разнообразна диета, както и дългия живот на костенурките, които потенциално могат да надживеят своите собственици. 

Тарантулите, известни още като паяци птицеяди. Повечето тарантули са безвредни за хората, а някои видове са популярни в търговията на екзотични домашни любимци. 
Живите и замразени хранителни гризачи (като мишки и плъхове) и влечугите и земноводните, които ги ядат (змии, гущери, костенурки и жаби) понякога могат да носят микроби, които могат да разболеят хората.

Влечугите, земноводните и техните предпочитания към храната, която предпочитат, зависи изцяло от нейния тип - месоядни, тревопасни или всеядни. Тези три често използвани термина показват предпочитанията за хранене на животните и в този случай на влечугите и земноводните.

Влечугите са интересни домашни любимци, които имат нужда от специални грижи. На първо място е изборът на терариум, тъй като той е домът на вашето влечуго. Трябва да бъде изработен от здраво стъкло и да има необходимото пространство, за да се чувства животното добре. За да е най-близо до естествените условия, осигурете му бърлога за скривалище, украсете терариума с някоя изкуствена лиана, камък или дърво. Поддържайте подходящата температура, създайте изкуствена мъгла като в истинска джунгла. В ZooLand.bg, ще намерите само най-качествените терариуми на пазара и то на изгодна цена. Не пропускайте да ги разгледате. В раздела за храна ще откриете храна за костенурки, змии, таралежи, жаби и други видове екзотични животни- игуана например. Разполагаме с най-предпочитаните марки от собствениците на подобен вид домашни любимци.

Менюто на такива животни, обикновено е: червеи, охлюви, ларви на насекоми и други дребни членестоноги. Продуктите в хипермаркет ZooLand.bg, се отличават с отлично съотношение между качество и цена.