Замразена храна

Храненето на влечуги с живи гризачи е силно нежелателно по различни причини, особено поради опасността, която представлява такава храна. Замразената храна е по-полезна за здравето на Вашия домашен любимец и не е толкова трудно да прехвърлите влечуги към замразена храна.

Замразената храна за терариумни животни, е също толкова добра и здравословна, колкото живата храна, ако не и по-добра. Когато избирате замразена храна в магазините на zooland.bg, трябва да знаете, че този вид храна е произведена под контрол и с качество, и е балансирана храна за терариумни животни. 
Не вярвайте на твърдението: „Моят домашен любимец се нуждае от жива плячка, защото в естественото си местообитание той трябва да ловува."
Факт е, че животните в плен се държат много по-различно, отколкото в дивата природа. Влечугите, държани у дома, не прекарват дните си в търсене на храна, не се крият от хищници. Вместо това те са настанени в безопасни и удобни терариуми с всичко необходимо за задоволяване на техните нужди.

Храненето със замразена храна е по-безопасно за влечугите!

Животно, което не е гладно, най-вероятно не яде и не ловува. От друга страна, ловът на гризачи в терариума не може да бъде спокоен. Жертвата едва ли ще стои спокойно. Тя ще  бъде агресивна, и ще атакува и наранява. Тежките ухапвания и драскотини могат да доведат до слепота, дълбоки рани и дори фатално увреждане на вашето влечуго.
Вие носите отговорност за здравето и благосъстоянието на животните в плен. Това означава, че те трябва да бъдат правилно позиционирани, нагрявани, овлажнявани, хранени и съхранявани, за да се избегнат потенциални проблеми.

Употребата на замразена храна за терариумни животни има много ползи. Съхраняването на замразена храна изисква много по-малко място, отколкото съхраняването на жива храна. Живата храна може да съдържа вътрешни или външни паразити. По време на процеса на замразяване повечето паразити, които биха могли да навредят на здравето на влечугото, изчезват. Цените на замразените храни по презумпция са по-ниски от живите гризачи.

Преди хранене храната трябва да бъде напълно размразена и леко загрята до температура малко над стайната.