Суха храна

Сухата храна за влечуги е продукт, който съдържа протеини, мазнини и витамини, необходими за влечугото, и е отлична алтернатива на естествените и консервираните храни. Разнообразната суха храна, може да означава както естествена храна (сушена дафния), така и изкуствена (фабрична, с добавка на основни витамини и минерали). По принцип този вид храна за влечуги и земноводни, е подходяща за повечето от тях.

При изборът на суха храна за влечуги, най-важният фактор, който трябва да имате предвид, са неговите индивидуални вкусове. Без значение колко здравословна и питателна е храната, не бива да принуждавате домашния си любимец да яде това, което не иска - това може да има много по-негативен ефект върху здравето му. Когато избирате разнообразна суха храна за влечуги, обърнете внимание на производителя. 

Друг съвет от zooland.bg:  не пренебрегвайте факта, че разнообразната суха храна, не е достатъчна за пълноценно хранене на този вид животни. За да задоволите напълно всички нужди на домашния любимец, трябва да включите витамини и минерали в диетата, а също така понякога да промените вида на храната на естествена и консервирана. Когато се колебаете, от каква храна има нужда вашето влечуго, винаги можете да се обърнете за помощ към нашия квалифициран персонал в zooland.bg. 

Първото нещо, с което трябва да сте подготвени като информация и да сте обърнали внимание, е възрастта на влечугото, неговите вкусови предпочитания, а също начина му на хранене до момента. Нарушаването на последното, преяждането или недохранването се отразява негативно на здравето - не само на змии, гущери, питони, хамелеони, но и на най -издръжливите представители на класа влечуги - костенурките. Ето защо си струва да се обърне внимание на навременното и премерено хранене на домашните любимци

На всяка страница на сайта ни zooland.bg, имате възможност да получите безплатни съвети по различни въпроси. Доставката се извършва до всяко кътче на страната.