Aксесоари

Ако не сте любители на кучетата или котките, но ако наистина обичате животните, екзотичен домашен любимец може да е точно вашият избор. Не, не говорим за лъвове, тигри и мечки, а за екзотични животни, които са законни. И докато някои екзотични домашни любимци, като маймуни или лами, са с висока поддръжка, има множество екзотични животни, за които е лесно да се грижите и които ще бъдат също толкова щастливи във вашия дом, под вашите грижи. 

Поради спицификата си, тези eкзотични животни, са вълнуващи и наистина красиви с уникалността си. Една от отличителните им черти е, че те са с по-малък (никакъв) потенциал. за разрушаване на къщата или разнасяне на мръсотия.

Посещавайки онлайн магазинa на Zooland.bg, ще намерите всичко необходимо от противопаразитни продукти до aксесоари за терариумима, които ще допринесат за здравето и щастливия живот на вашия екзотичен любимец.

Друг важен фактор за правилното поддържане на екзотичен животни, е отглеждането или как и къде живее вашият домашен любимец. Те трябва да са в чиста среда, която също е много безопасна и сигурна. Така че, всички стоки на Zooland.bg, в менюто Аксесоари за eкзотични животни, е съобразено с тези изисквания.

Повечето екзотични домашни любимци изискват определени температури, влажност и слънчева светлина (или UV светлина). Изискванията се различават при различните видове. Например, ако околната среда е твърде студена, някои влечуги не могат да усвоят храната си правилно, дори ако продължават да ядат. Ако са твърде горещи, някои домашни любимци могат да се разболеят много от стреса на жегата и дори да получат топлинен удар. Правилната влажност в околната среда на домашния любимец е много полезна за насърчаване, например, на нормалното излюпване на влечуго. Трябва да се измерват температурите и нивата на влажност и обикновено е много лесно да се направи с един от многото налични термометри / влагомери.
Пълно оборудване на tерариуми, aксесоари за терариум и pротивопаразитни продукти, ще намерите в сайта на Zooland.bg в Менюто Екзотични животни/ Аксесоари.