Играчки за котки

Играчките са задължителни за всеки собственик на котка. Всички играчки за котки, разнообразяват живота им и спомагат за тренировка на сетивата, както и да ги поддържат здрави.  Без значение каква играчка ще изберете за вашето писанче, то ще се забавлява с нея докато ви няма. 

Производителите на играчки за котки, са много добре запознати с Фелинологията - науката изучаваща котките. Затова изборът е зашеметяващо богат. В огромното разнообразие, ще срещнем такива, които допринасят за развитието на менталните им способности. И такива, които развиват моторно двигателните. Например, котките с огромно удоволствие ровят и вадят разни неща, скрити в малки дупки. И тук ще пасне идеално една конопена топка. За тази цел има и текстилни мишки. Една от любимите им игри е „лов и риболов“. Няма значение дали са плюшени или пернати животинки и рибки. Фантазията на котката няма граници (като жената) - от текстилни мишки, конопена топка, въдица със дрънкулка и рибки за котки до модерните смарт играчки. 

Активността с играчки, ще помогне много на котетата, когато са сами в апартамент. Залежаването се отразява зле на физиката им, като при хората. А и за собственика, който държи  въдица със дрънкулка и рибки за котки, е релаксиращо и забавно. 

Всяка котешка играчка, допринася за преодоляване на стреса, стимулира интелигентността, изгражда доверие. Активната котка е в състояние по-пълноценно да отпочива, а сънят им е по-здрав.

При изборът на котешка играчка, трябва да се знае, че те биват няколко вида: Занимателни играчки (движещите се цели, като лазер точка или бягащо топче); Играчки-въдици и играчки с пера (такава е въдицата с дрънкулка и рибки за котки); Топки и мишки (напр. текстилни мишки, конопена топка), както и играчки с Котешка мента и валериан и много други. 

В Zooland.bg, предложенията не са само играчките. Ние предлагаме лакомства, основна храна, катерушки и дървета за драскане. И много други принадлежности, полезни и необходими за едно домакинство с котка .