Тоалетни и оборудване

Ако имате котка вкъщи, значи вече сте наясно, че трябва да ѝ осигурите собствен кът, където тя да се изхожда - удобен за нея и без да създава дискомфорт на останалите обитатели на дома.

Котките са големи чистници и ако са приучени от малки, никога няма да направят "беля" под леглото, в някой ъгъл или въобще на място, различно от тяхната тоалетна. В нашия онлайн магазин може да намерите голямо разнообразие от котешки тоалетни и оборудване за тях. На първо място е добре тя да бъде съобразена с размера на животното - ако е малко котенце, съответно и тоалетната трябва да е достъпна за него, да няма висок борд, който да му пречи да влиза и излиза от нея спокойно. Самата тоалетна може да бъде открита или закрита.  Откритата представлява различни по размер легенчета, според размера на котката ви, а закритата има и капак, който осигурява уединение на "по-срамежливите". Има и тоалетна за котки, частично закрита с борд,  който също предпазва за да не се пръска съдържанието наоколо. Легенчето на котешката тоалетна се зарежда с така наречената "котешка постелка", която също може да бъде доста разнообразна. Най-стандартният и евтин вариант е  бентонитът - във вид на малки камъчета, по-ситни гранули, ароматизиран или обикновен. Важно да знаете, че по никакъв начин не трябва да попада бентонит в канализацията, а котешките "творения" трябва да се изхвърлят в смесения отпадък. Много удобна за тази цел е котешката постелка от силикон - той може директно да се изхвърля в тоалетната чиния и няма опасност да запуши сифона на банята ви. Напоследък са много актуални и новите "еко-био" гранули, изработени от естествени материали като соя, царевица и др., които също могат да се изхвърлят директно в тоалетната чиния. Освен, че са лесни и удобни за поддръжка, силиконовите и постелките от естествени материали много добре абсорбират влагата и "ароматите", които вашите любимци оставят.

Освен с оборудване, в нашия онлайн магазин може да се снабдите и с необходимите аксесоари за котешка тоалетна. За нейното почистване задължително ще ви трябва лопатка, която е комбинирана с мрежа или е изцяло мрежеста. Това позволява да изгребете само едрия отпадък, а малките камъчета падат обратно в легенчето.

Може да избегнете неприятните миризми, ако се снабдите с ароматизатор, предвиден конкретно за котешки тоалетни. Друг аксесоар за котешка тоалетна представлява малко килимче, което се поставя под нея - когато котката излиза от тоалетната, полепналите по лапичките ѝ зрънца или камъчета остават на това килимче. Така домът ви ще бъде гарантирано по-чист.