Минерали и соли

Минералите и солите са от ключово значение за поддържането на здравето и благополучието на домашните птици. Тази подкатегория включва разнообразие от продукти, предназначени да осигурят на птиците всички необходими минерали и соли, които са важни за тяхната диета и общото им здравословно състояние.


Значение на минералите и солите за птиците

 

Птиците, както и други животни, се нуждаят от балансирана диета, включваща различни хранителни вещества, витамини, минерали и соли. Тези елементи са критични за различни аспекти на тяхното здраве – от поддържането на силни и здрави кости и пера до укрепването на имунната система и подобряване на храносмилателните функции.


Видове минерали и соли

 
 1. Калций


  Най-важният минерал за птиците, особено за тези, които снасят яйца. Калцийът е от съществено значение за развитието на силни яйчени черупки и поддържането на здрави кости.

 2. Магнезий и фосфор


  Тези минерали работят в симбиоза с калция, за да поддържат здравината на костите и да регулират различни телесни функции.

 3. Натрий и хлориди (соли)


  Те са важни за поддържане на хидратацията и електролитния баланс в тялото на птиците.

 4. Микроелементи като желязо, мед, цинк и селен


  Тези елементи са от решаващо значение за множество телесни функции, включително имунната система и кръвообразуването.


Производители и продукти


Зоомагазин "ZooLand.bg" предлага продукти от различни уважавани производители, като всяка марка се фокусира върху качествени и безопасни добавки за птици. Някои от тези марки включват:

 • Bird Minerals Inc.

Специализирана в производството на минерални блокчета, които са идеални за допълнителни минерали и соли.
 • AviHealth

Известни със своите органични и природосъобразни продукти, включително минерални и солеви смеси.
 • FeatherCare

Предлагат разнообразие от добавки, обогатени с витамини и минерали, които подпомагат цялостното здраве на пернатите приятели.


Плюсове на минералите и солите

 
 1. Подобряване на Здравето на Перата

  Редовната употреба на минерали и соли помага за поддържането на красиви и здрави пера.

 2. Укрепване на Костите

  Особено важно за младите птици и тези, които снасят яйца.

 3. Подобряване на Храносмилането

  Минералите помагат за балансирането на стомашно-чревния тракт.

 4. Поддържане на Електролитния Баланс

  Това е от съществено значение за хидратацията и общото благополучие на птиците.


Приложение и дозировка

При избора на минерални и солеви добавки е важно да се следват указанията за дозировка и употреба, предоставени от производителя. Необходимите количества могат да варират в зависимост от вида на птицата, нейния размер, възраст и общото здравословно състояние.


Заключение

Минералите и солите са от съществено значение за здравето и доброто състояние на домашните птици. Подкатегорията "Минерали и соли" в "Zooland" предлага широка гама от висококачествени продукти, които отговарят на нуждите на различните видове птици. С правилния избор и употреба на тези добавки, стопаните могат значително да подобрят качеството на живота и здравето на своите пернати приятели.