Играчки за птички

Аксесоари и играчки за птици - от какво оборудване се нуждае клетката за птици


Любителите на птички знаят колко важна е комуникацията с нас за тези домашни любимци. Но дори и 80% от времето да сте у дома, не винаги е възможно да им отделите цялото си внимание, а и самата птица трябва да има собствено забавление в допълнение към общуването със собствениците. Това ще внесе интерес и разнообразие в живота й.
Клюнът е най-важният инструмент на птицата, който й помага в изучаването на околната среда. Предложете на вашата птичка интересна и безопасна игра.
Различните аксесоари и играчки за птици ще помогнат за правилното развитие и достатъчна активност на домашния любимец. В това число влизат забавни за него игри като мрежа за катерене, стълбичка и др. 

Аксесоари и играчки за птици
Птиците не само обичат да пеят, те обичат и да слушат, те са истински любители на музиката. Музикалните играчки включват не само класическото разбиране на музикалността (мелодии, песни), но и всякакви предмети, които могат да възпроизвеждат различни звуци (звънене, пукане, гласове...).
Музикалните играчки за птички включват класически камбани, шнтерактивни музикални играчки, които реагират на движение, дрънкалки и др. 
Птиците не обичат да седят на едно място. Игри като люлеене, окачване, катерене по въжета – всяко активно действие е само в полза на нашите домашни любимци. Този тип аксесоари и играчки за птици са насочени предимно към поддържане на физическия тонус на крилатите ни приятели. А и активните акробатични трикове на птиците, искрено радват самите собственици.
Образователните играчки са такива, с които домашният любимец трябва да реши някакъв пъзел, гатанка, да извърши действия, които го водят до желаното лакомство. Повечето от тези забавления се основават на инстинкта на птиците за търсене и получаване на храна. Образователните играчки за птици са може би едни от най-важните в развлекателния живот на вашия домашен любимец, защото поддържат психическия и физическия тонус. По правило такива игри имат няколко нива на трудност, което позволява на крилатия постепенно да се развива, да открива нови умения и способности.