Вълнисти папагали

Вълнистите папагали са малки, страхливички и любопитни птички. Към тях трябва да се отнасяме много отговорно, щом сме поели този ангажимент. 

За вълнистите папагали визуалния контакт със стопаните е много важен. Добра идея е, да поставите жилището им на по-високо. Всекидневната, където се събира семейство, е идеалното място. Скучаят ако са самички, а при по-силна музика повишават тон, за да подражават.

Вълнистите папагали, макар и малки на размер, са едни от най-лакомите птици, които можете да имате за домашни любимци. Ваше задължение е да ги предпазите от самите тях, а това може да се случи само с вкусна храна за вълнисти папагали, съдържаща всички необходими хранителни вещества. Точно такава храна можете да намерите в Zooland.bg в категорията Храни за птици/Вълнисти папагали. Предлагаме ви добре балансирани сухи храни под формата на гранули, яйчена смес, просо и мн. други. Храната за вълнисти папагали, е изготвена изцяло от подбрани продукти. Тя включва: сушени плодове, зеленчуци, просо и обогатени с Омега 3 мазнини и витамини. Zooland.bg, гарантира високото качество, което домашният ви любимец заслужава. 

Важно е да храните вашите пернати любимци балансирано, и в същото време, не ги лишавате от високо протеинови храни, като яйчена смес. В Zooland.bg, се предлагат разнообразни храни за вълнисти папагали. От време на време им давайте също плодове и зеленчуци. Но е добре да се знае, че тези красиви папагалчета, не трябва да поглъщат семена от магданоз, авокадо, стайни растения, шоколад, хляб и др. Тези шарени весели любимци много обичат моркови, ябълки, и са луди по марулята.

Важно е, всеки ден да сменяте водата в клетката. През лятото по два пъти. Водата, трябва да е  чиста и бистра. Без никакви миризми и със стайна температура. Храната за вълнисти папагали,  трябва да бъде възможно най-разнообразна, но без птиците да се прехранват, дори и с най- любимите им лакомства. И те ще бъдат, винаги здрави и весели. И Вие с тях ;)