Канарчета

Канарчетата реагират на промените в хранителните нужди по време на размножителния период, чрез поемане на много повече храна. 

За успешното им размножаване, птиците трябва да се хранят правилно през цялата година и да бъдат поставени при специални условия през двата месеца непосредствено преди размножаването. Зърнените хранителни режими с които обикновено са хранени птиците в клетка, са с ниско съдържание на витамини A, B, С и D; Както и с ниско съдържание на протеини. Липсват основни аминокиселини и недостатъчно съдържание на минерали, като калций, желязо, мед, магнезий и йод. 

Именно храната за канарчета в нашият онлайн магазин Zooland.bg, ще гарантират, отличното здраве и настроение на птичето.

През месеца преди размножаването би следвало да се увеличат протеините. Пчелният полен е идеален и подготвя канарчето за размножаването. Той има, приблизително 25% протеини, заедно с важните витамини, минерали, ензими, мастни киселини и въглехидрати. Конопеното семе съдържа около 22 % протеини.  Петаминът е друга добра добавка, тъй като съдържа соя и витамини.
Витаминните добавки, просо, препечени пшенични зародиши или масло от пшенични зародиши, са също източник на нужни витамини. През този период твърдо сварени яйца или яйчена смес, могат да бъдат давани един път или два пъти седмично. Давайте не повече от ½ чаена лъжичка яйчена смес на птица по време на подготовката за размножаване. Превишаването на тези количества храни, води до прекалено напълняване, което може да причини безплодие и пристрастяване към яйца.

Прекратете храненето с яйчена смес до 13-я ден на инкубация. Това е от голямо значение, тъй като храненето с яйчена смес по време на инкубационния период може да доведе до голям брой мъртвородени, поради отрицателния ефект на яйчената храна върху инкубационната температура.

Допълнителни любими храни като просо, покълнали семена, накиснат коноп, зеленина от глухарче, салата, спанак, ябълки, трябва да бъдат добавяни след като малките пораснат. Най-добрия вариант е, да намерите от готовата мека храна за канарчета, произвеждана от различни фирми и представени в нашия хипермаркет за животни- Zooland.bg.