Риби

Аквариумите са едни от най-впечатляващите части от интериора на което и да е помещение. Повечето хора сме били в заведения или друг вид пространства, където има от онези огромните аквариуми, които те карат да се чувстваш все едно си част от подземния свят, докато ги наблюдаваш. Може би, защото живота под водата ни е така далечен, много хора смятат, че поддръжката на аквариум вкъщи е много сложна работа. На хората, които много обичат да се любуват на рибки и аквариуми, искаме да кажем, че тази мисъл е много далеч от реалността. Отглеждането на малки представители от водния свят в домашни условия е всъщност лесно. Не можем да кажем, че един стъклен контейнер и вода от чешмата са достатъчни, но с малко четене ще разберете, че процесът е лесен, а и доста забавен, така като включва аранжиране на интериора на домът на рибките. Освен информацията, която ви предоставяме, ние предлагаме в нашият магазин богата колекция от всичко нужно за създаването на аквариум, за да направим вашият опит лесен и качествен.

Акваристика

Есенцията при акваристиката е, че тя е екосистема. Трябва да се пресъздаде средата, в която избраните от нас рибки живеят по принцип. Температурата на водата, помпата, осветлението, растителността, повърхностите и всички други декорации трябва да са внимателно подбрани, за да не стресират рибите. Големината на аквариума, естествено също има значение. Ако сте решили да гледате една рибка, първо трябва да помислите за това, да не би да е самотна, което ще доведе до стрес и нежелани последици. Ако рибката няма нужда от “приятели”, като например рибките бета, можем да направим нейния дом в малък аквариум. Ако обаче искаме да гледаме златни рибки, така като те доста бързо ще се умножат, е добре да сме подготвени с голям воден контейнер, така ако има прекалено много рибки, те ще се стресират. След избирането на големината на аквариума идва ред на осветлението. Ако сте решили да декорирате домът на рибките с жива растителност, осветлението ще трябва да е по-високо, така като растенията имат нужда да фотосинтезират. Респективно, ако нямате растителност, или сте избрали силиконова или пластмасова такава, няма нужда от силно осветление. Хубаво е осветлението да не е включено за повече от 8 часа, така като това би било противоестествено и би довело до стрес, и освен това ще доведе до развитието на алгае върху декоративните повърхности. Когато става на въпрос за декорацията, можете да развихрите своето въображение. Но само не забравяйте да внимавате да не пренатрупате средата. Важно е да има компоненти от интериора на аквариума, в които рибките могат да влязат и да се скрият, ако имат нужда от почивка. Термометърът е също много важен атрибут, така като ви помага да следите температурата на водата, която е хубаво да е между 22 и 26 градуса. Ако сте на място, където температурите падат рязко и значително е добра идея да имате и нагревател, който се слага в някой от задните ъгли. Термометърът се слага по средата на аквариума и може да бъде електронен, с течен кристал или с живачен индикатор. 

Помпата за аквариума е следващият важен аспект, така като тя помага за вкарването на достатъчно кислород във водата, което е главен фактор за живота в нея. Освен помпата, трябва да закупите и уред за филтрация, поддържащ хигиената.

Храна за рибки

И така, след като говорихме за пространството за пребиваване на тези красиви същества, нека да обсъдим как ще ги гощаваме. Храната се избира базирано на кои рибки в кой слой на водата пребивават. За рибките плуващи в горните слоеве на водата се препоръчват люспи или флейкс. Гранулите са за обитателите на средните и долните слоеве, а за тези, плуващи на дъното има таблетки, които падат изключително бързо, което позволява на храната да не се разпадне докато стигне своите консуматори. А, ако ще пътувате и няма кой да гледа любимците ви, има прекрасно решение и това е храната на блокчета, която седи във форма, и рибките могат да си откъсват от нея. За специфичните рибки има и специфични храни, което е също фактор, който трябва да се уважи.

Рибките са много привлекателни, а домът им винаги, така успокояващ. След като вече знаете както ви трябва за създаването на аквариум, разгледайте нашият магазин, където ние сме създали колекция от нужните ви продукти, и то на достъпна за всеки цена.