Акваристика

При зараждането си науката Акваристиката се е ориентирала към отглеждане на домашни сладководни риби и безгръбначни животни, а по-късно — главно на екзотични рибки. До средата на миналия век главна пречка за масовото развитие на акваристиката, са били трудните условия за транспортиране на рибите. Като цяло, тази неофициална наука е възникнала и съществува, благодарение любовта на човека към водните животни. Аквариумът, вече не е само едно изискано допълнение в модерното жилище, но е и изключителен помощник при изучаването на биология в училищата, чрез който по ненатрапчив начин младите хора могат да наблюдават основите и развитието на живота.

С помощта на аквариума, хората се опитват в една или друга степен да пресъздадат, природни условия в затворено пространство. 

Акваристиката е, предимно за сладководните риби и растения, по-рядко за морски риби. Отглеждането на морски риби в солена вода, не е за отричане, така като разкошно обагрените коралови риби или морските актинии, коралите, ракообразните, ще привличат като магнит всеки поглед. В аквариума могат да се отглеждат и развъждат и много други интересни обекти от нашата и екзотичната флора и фауна.

Ние сме тук, за да помогнем! Всички, които разглеждат раздела Акваристика, и всички които работят в него, са запалени по отглеждането на риби и искат да споделят страстта си с всички вас! 
В този раздел на сайта ни, се намира всичко за аквариума. От аквариуми, поставки и шкафове, филтри, помпи за въздух, аксесоари за аквариуми, нагреватели до осветление.

В сайта на Zooland.bg, раздел Акваристика и в магазините ни, ще получите най-актуална информация относно избора на аквариуми, поставки и шкафове, филтри, помпи за въздух, аксесоари за аквариуми, нагреватели, осветление и отглеждането на рибки.

Аквариумите са пълноценно хоби, осигуряващо часове наслада, а също така могат да помогнат за освобождаване от стреса в ежедневието. Те изискват известна работа, планиране и предвидливост. Ако сте начинаещ, трябва да имате списък на задължителните аксесоари за аквариум, които ще ви помогнат да създадете най-добрата водна среда за вашите риби и други обитатели в него. 

Можете да разчитате, на експертна информация за аквариумното оборудване и поддръжка, за избора и използването на водни филтри, помпи за въздух в аквариума, аксесоари за аквариума, нагреватели, осветление

Изберете подходящ аквариум и се уверете, че Аквариумът няма пукнатини и е добре залепен. Уверете се, че поставката и шкафа на аквариума, ще издържат неговото тегло, както и теглото на водата и материалите, които ще използвате в него. 

Сложете филтър за аквариум. След съвет от специалистите ни, в отдел Акваристика, ще получите професионалния отговор, дали филтърът да е външен или вътрешен. Сложете въздушната помпа до аквариума и я свържете с маркуче/шлауфка, до камъчетата за въздух. Жизненоважен за дългия живот на вашите рибки, е нагревателя за Аквариума. И за да е напълно оборудван вашия аквариум, рибките в него, ще имат голяма нужда от осветление за Аквариум. Включете осветлението на аквариума и евентуално УВ лампата при наличие на такава.Уверете се, че всички системи на аквариума работят

Ако има конкретен артикул, който търсите, ние определено ще го имаме! Възползвайте се от предимствата да пазарите в Zooland.bg.