Филтри

На пазара на аквариумни аксесоари има голямо разнообразие от филтри за аквариуми. Когато решавате кой филтър да закупите, обърнете внимание на неговия дизайн, предимства и принцип на работа - биологичен, механичен, химически. 

Видовете и марки филтри за аквариум, се различават преди всичко по мощност на помпата и съответно по производителност. Колкото по-мощна е помпата, толкова повече вода може да изпомпва за единица време. Производителите обръщат особено внимание на този параметър за да осигурят максимално добро съотношение цена/качество на своите продукти. 
Затова, нашите клиенти имат на разположение огромно разнообразие от филтри за аквариум, както и в широк ценови диапазон. В Zooland.bg, предлагаме филтри на ниски цени и нагоре към по-марковите. 

Тези устройства се делят на два основни класа: с външно разположение на помпата и вътрешни/потапящи се. 
Отличителна черта на вътрешните филтри за аквариум е, намаленото ниво на шума до минимум. 
Видими разлики има и по общите размери и форма. Както при филтрите на ниски цени, така и във високия клас, ще намерите с класическа форма, както и с цилиндрична и квадратна форма. 
Първият критерий за избор, обикновено е цената. Трябва да се знае, че най-висока цена държат външните филтри. Съответно тяхното качество и надеждност също са на върха. Това не означава, че филтрите на ниски цени, не са достойни и надеждни продукти.

Друг важен критерий за подбор е капацитетът на аквариума. И, следователно, работата на необходимия филтър, който се измерва в литри на час. Например, проектиран за аквариум с вместимост до 120 литра, има изпомпващ капацитет от 350 литра на 1 час работа. Разбира се, консумацията на енергия на такова устройство е много по-ниска от тази на филтър с повишена производителност.

По правило, собствениците на декоративни рибки планират предварително, къде ще бъде инсталиран външният филтър. Често, това е шкаф под аквариума. 
Филтрите за аквариум имат нужда от поддръжка. Кои модели са по-лесни за поддръжка, почистване и смяна на филтърните касети, ще разберете от нашите квалифицирани консултанти. На място в магазините ни и онлайн с чат на живо. 

Гамата от модели на филтри за аквариуми е широка. Когато решавате кое устройство да закупите, трябва да разберете, че такава покупка е дългосрочна. Ефективният и надежден пречиствател за вода в аквариума е ключът към здравето на аквариумната флора и фауна.