Храна за езерни риби

За собствениците на езерца и езера, които зареждат откритото си пространство с риба, Zooland.bg, предлага храна за езерни рибки, която е добра грижат за тях и им помага да растат красиви и здрави. 

Но какво ядат рибите в езерце и трябва ли активно да ги храните? Водораслите, плевелите, насекомите, пиявиците и червеите са чудесна естествена храна за езерца и езера. Но, рибите също се нуждаят от допълнително хранене, особено ако ги отглеждате за спорт. Именно тук, на помощ е нашата специална храна с бавно отделяне.  

Ако се опитвате да им помогнете да растат бързо, за да можете да използвате езерцето си за риболов, допълнителното хранене с храна на пръчици е от ключово значение. Нашата храна на пръчици, е чудесна храна за рибките със сини хриле, бас и други. Снабдена е с големи количества протеини и витамини, които насърчават растежа и осигуряват балансирано хранене за повишаване на устойчивостта към често срещани заболявания.

Също така не забравяйте да търсите висококачествени храни. Специалната храна с бавно отделяне, съдържа по-добри съставки за вашата риба. За дребни риби или отглеждащи малки, препоръчваме да натрошите храната на гранули, на малки парченца, за да ги направите по-усвоими.

Размерът на езерцето, броят на рибите и дали използвате или не аератор за езерце са факторите, влияещи върху това колко рибите ви трябва да бъдат хранени. Аерацията в езерцето ще позволи на вашите риби да бъдат по-активни, което ще изисква повечко храна за езерни риби. За начало препоръчваме два до три пъти на ден да подавате половин до един килограм храна на пелети на декар вода. 

Температурата на водата ще окаже влияние върху това колко ще ядат вашите риби. Когато температурите на водата започват да падат през есента, рибите ще ядат по-малко и в крайна сметка ще спрат да се хранят до пролетта, когато водата се затопли. Хранете вашите риби, само когато температурата на водата е над 10 ° C. Когато температурите станат по-ниски, рибите са почти в състояние на хибернация и ще живеят от складираните телесни мазнини до пролетта.