Храна на гранули

Води се спор за рибни храни срещу гранули. Хората винаги се чудят коя храна за аквариумни и езерни рибки е по-добра, рибни люспи или храна на гранули? В тази статия, Zooland.bg, ще сподели  нашето мнение. Всъщност те не са толкова различни, колкото си мислите, но все пак, да споделим мнение. Ще ви предоставим достатъчно информация, от която се нуждаете, за да вземете информирано решение тук. И да разберете, кой е вашия избор - храна за по-големи риби или малки декоративни.

Рибните люспи са основна храна, вероятно най-често срещаната храна за риби, която хората купуват и ползват. Те не са нищо повече от комбинация на различни съставки, които обикновено се употребяват от определен вид риба. Можете да намерите рибни люспи, които са предимно от месни протеини. Както и такива, произведени предимно от плодове и зеленчуци. Има и с водорасли. Рибните люспи обикновено са много евтини и могат да бъдат закупени на едро. Те обикновено плуват във водата и не потъват, а също така са склонни да се разпръснат и във водата.

Като цяло, храната на гранули, наистина не е толкова различна от рибните люспи. Да, гранулираната храна също се предлага според породите на рибите.  В смисъл, че можете да намерите храна на гранули, за соленоводни риби, за сладководни риби, за тропически риби, храна за аквариумни и езерни рибки. Така и храна за по-големи рибки. Гранулите за риба, също се произвеждат с богата хранителна стойност, за да помогнат на рибите да бъдат щастливи и здрави.

Разбира се, гранулите са по-големи от рибните люспи и по-тежки. По този начин обикновено са направени да потъват, но има и някои плаващи храни от рибни гранули. 
Най-общо казано, разликите между тези два вида рибни храни не са огромни, по отношение на хранителното съдържание. 

Лично ние от Zooland.bg, бихме Ви препоръчали, да се придържате към храната на гранули. Тя е по-лесна за преценяване от гледна точка на това колко храните вашата риба. Гранулите са идеални за храна на по-големи риби. Те имат по-дълъг срок на годност. И не е маловажен факта, че  това е храна за аквариумни и езерни рибки. Можете да намерите гранули за риба, които едновременно потъват или плават. Идеални за риби с горно, средно и дънно хранене.