Консервирана храна

Това, което ядем, задължително влияе на външния ни вид и здравето ни, това твърдение напълно съответства на истината по отношение на нашите котки. Правилното хранене на вашия домашен любимец е една от най-важните задачи, основата на неговото здраве и дълголетие. Ако сте привърженик на всичко естествено, храненето на котката с консервирана храна за котки, ще бъде най-добрият вариант за вас. Сухата и мократа храна идва на помощ, когато хората нямат време за домашно приготвена мека храна за котки.

Освен нужното време за приготвянето на мокра храна за котки, са ни нужни и знания. Вие знаете ли, какви вещества са необходими за пълното развитие на котката? - предимно протеини, таурин, мастни киселини, ензими, минерали и витамини.

Различните видове и марки, различните вкусове котешки консервирани храни, се приготвят под строг подбор на доставчици и включват в производствения процес, само онези продукти, които са годни за консумация от човека. Например, пилешкото брашно, използвано като основен протеинов източник в котешки консерви с пиле, се прави от здрави животни, които са били инспектирани ветеринарно преди клането и не са били изложени на антибиотици. А  котешките консерви с риба, са наистина от риба. Тези технологии, се прилата и за  котешки консерви с говеждо.
Това е причината за зародилата се последно време шега, че правилно се хранят само спортисти, деца, кучета и котки.

И все пак, котешки консервирани храни, не са пригодени за хора. Причината е в различните метаболични процеси и нуждата от хранителни вещества. Например, при липса на витамин “С”, човек бързо развива дефицит на витамин – скорбут. А котките, не трябва да получават това вещество от тяхната мокра храна за котки.

Най-често дори и най-придирчивите котки, харесват консервирана храна за котки. Тази храна е мокра, следователно задоволява нуждата на домашния любимец от течност - и това е много важно, ако котката не пие много вода. Независимо от разнообразието на различни видове и марки, консервираната храна за котки, се съхраняват дълго време и благодарение на затворената опаковка не се влошават под въздействието на мухъл и бактерии. Избирайте старателно и внимателно. Погледнете датата на производство и употреба, купувайте мокра храна за котки само в специализирани магазини за домашни любимци, като хипермаркети Zooland.bg.

Да уточним, какво e мокра храна за котки?
Мократа котешка храна е нещо средно между консерви и суха храна. Парчетата месо в котешки консерви с говеждо и котешки консерви с пиле. Както и в котешки консерви с риба, са напоени с атрактивен за котката сос. 

Която и мека храна за котки да предпочетете, опитайте се да дадете на вашето животно естествена храна, богата на витамини и полезни микроелементи - тогава вашият домашен любимец ще ви зарадва със своето здраве, добър апетит, активност и дълголетие!