Универсална храна за рибки

Универсална храна за аквариумни риби се предлага на пазара отдавна, но споровете между акваристите относно възможното съществуване на такава храна не стихват и досега. Някои казват, че използването й ви позволява не само да поддържате здравето на рибите, да внесете разнообразна храна за рибите, да увеличавате популацията на аквариумните домашни любимци, но и значително да спестявате семейния бюджет. Други категорично се противопоставят на универсалната храна, като твърдят, че тя не може да осигури храна за абсолютно всички обитатели на аквариума с различни нужди от хранителни вещества. Даже, ако става дума за висококачествена храна за рибки. Може би са объркани от тълкуването на думата „универсален“. 

Какво е универсална храна за риби? Сухата храна за водни домашни любимци се представя в различни видове - гранули, таблетки, люспи. Те се избират в зависимост от вида на аквариума, сортовете на обитателите му, техния размер и други характеристики. Погледнато така,  наистина няма универсална храна за абсолютно всички обитатели на аквариума. В действителност, както тревопасни, така и месоядни риби могат да живеят в аквариума. За да закупите универсална храна за аквариумни риби, която е най-подходяща за вашите домашни любимци, е важно внимателно да проучите асортимента от такива храни, предлагани в магазините на Zooland.bg и на сайта ни. По този начин, ще видите, че се продава висококачествена храна за рибки от всички видове дънни обитатели, тропически или декоративни риби. Разпределена според размера им, както и храна, идеална за всички растителноядни риби или риби, които се хранят на повърхността на водата. 
Предимство на универсалната храна за риби е, способността да се избере една храна за няколко вида риби в аквариум. Поради ниския процент на съдържание на влага, такава храна се съхранява добре и появата на плесенни гъби и бактериите са практически изключени след хранене с такава храна. Водата в аквариума остава чиста и има много малко отпадъци от непоядена храна. Висококачествената храна за рибки, съдържа полезни за рибите съставки - брашно от риби, скариди, калмари и брашнени червеи, спирулина, витамини и минерали . Вкусовите качества на универсалната храна за рибки, в повечето случаи отговарят на абсолютно всички аквариумни домашни любимци като цяло. Цените на универсалната храна за аквариумни риби са по-благоприятни, отколкото за храни, които биха били избрани отделно за различните видове риби. Универсалната храна за рибки, е разнообразна храна за рибки ;)