Храна за игуана

За болшинството от хората, изборът на игуана за домашен любимец е прекалено ексцентрично решение. И все пак, не са малко ексцентриците с игуана вкъщи. Ние от Zooland.bg, в стремежа си да зарадваме всеки наш клиент и да се погрижим на ниво за техните домашни любимци, сме помисли и за пълноценна храна за игуана.
Когато си избирате игуана, предварително се поинтересувайте, какви размери ще придобие малката игуанка, когато я храните правилно с храна за игуана. Когато е малка и все още в клетка или терариум, никой собственик не предполага, че това животно, скоро ще има нужда от собствена стая!

Игуаните са топлолюбиви и не могат да живеят при температура под 20 градуса. За целта в терариума, винаги трябва да има термометър. Температурата не трябва да превишава 35 градуса. Трябва да се следи и за влажността. Игуаната обича светлината. Чрез нея организмът ѝ произвежда витамин D, който ѝ позволява да усвоява калций от храната си.
Игуаните са сред по-претенциозните домашни любимци що се отнася до хранене. Ако искате да ги направите истински щастливи, изберете им някой от продуктите в категория Храна за игуана от zooland.bg, където предлагаме пълноценна храна за игуани, която ще им предостави балансирано хранене. Храната, която се предлага в zooland.bg, e с високо съдържание на натурални, растителни съставки и плодове. Oбогатенa с витамини и минарали като калции, витамин D3 и други. 

Пълноценна храна за игуани са:  зелени храни, глухарчета, листа от ряпа, бананите и плодове. Могат да се хранят и с готова храна за игуани. Всъщност, игуаната може да яде всичко, но запомнете – по природа тя е тревопасно и храненето с животински протеини обаче, е много опасно за тях!  

Погрижете се за купа с чиста вода в терариума, през цялото време. В природата рядко пият вода, но в терариума тя е от значение.
Освен за храненето трябва да се грижите и за външния вид на животното. Опашката им, както на всички гущери, се регенерира. Въпреки това не е добра идея да изпробвате това чудо на природата.

При добро отглеждане игуаните рядко се разболяват.