Универсална храна за гризачи

Това, което отличава гризачите от останалите бозайници, е наличието на силно развити зъби-резци, които нарастват постоянно. Именно постоянния растеж на резците налага необходимост от постоянно износване чрез гризане. Знаейки тази биологична особенност на гризачите, ние в zooland.bg, предлагаме универсална храна за гризачи.

Гризачите, живеят в различни сухоземни местообитания. Включително се отглеждат от хората, като домашни любимци. Поради огромното разнообразие на видът, можем да ги срещнем  също така в подземия, хралупи и др. странни места.
Добре е за всеки собственик на гризач да знае, каква специализирана храна е нужна за неговия гризач.  

Голяма част от видът на гризачите, са растителноядни. Растителната храна им е приоритет -  семена, стъбла, листа, цветове и корени. Но, има и всеядни видове. Всяка наша универсална храна за гризачи, съдържа - треви, билки, корени, мъх и друга растителна маса. Тези животинки, обичат да  гризат кората на дърветата, корени и грудки. Хората се впечатляват силно от способността на гризачите, да събират храната в торбички зад бузите и след това да я мъкнат и съхраняват в „къщичките си“.

За почти идеалното функциониране на черния дроб, стомаха, червата е необходимо да им се дава специализирана храна. Тя има положителен ефект върху имунната система, помага за възстановяване от различни заболявания и нормализира метаболизма на животното. Цялата тайна на една универсална храна за гризачи е в нейния състав. Тя е почти изцяло съставена от ливадно сено. Но в същото време производителите на храни често добавят там определени витамини, сухи плодове и зеленчуци.
Сеното в универсалната храна за гризачи, е необходимо поради факта, че се състои от груби влакна.  Дъвчейки сено, зъбите му се износват и заострят от което един гризач има огромна нужда. 
Най -важното при закупуването на специализирана храна за гризачи, е да се обърне внимание на нейното качество. Продуктите преминават обработка и качествен контрол. С други думи, не съдържа вредни бактерии и болести. Обърнете внимание на срока на годност и след като направите своя избор, поръчайте своята Универсална храна за гризачи на изгодна цена. Ако направите своята поръчка през нашия онлайн магазин zooland.bg, можете да разчитате на бърза доставка от наша страна.