Храна за декоративни порчета

Когато говорим относно храна за декоративни порчета, веднага трябва да отбележим два важни ключови фактора, ако искаме нашето декоративно порче да расте и живее здраво и щастливо. На първо място, това са новите наблюдения, че домашните декоративни порчета, са месоядни животни. Естествената диета на техните диви предци се състои от цяла малка плячка, включително месо, органи, кости, кожа, пера и козина. 

До скоро се считаше за висококачествена храна, според физиологията на поровете, и се препоръчваше плодове в диетата, но сега е известно, че такива храни са неподходящи и всъщност могат да имат отрицателни последици за здравето им.
Спазвайки новите тенденции, ние от Zooland.bg, предлагаме специализирана храна за декоративни порчета

Второто по важност е въвеждането на нова храна. Може да се твърди, че една проста промяна на марката специализирана храна, може да срещне съпротива от вашето капризно порче. Поради това е препоръчително младите порове да бъдат захранвани и подложени на възможно най -различни видове и аромати от храна за декоративни порчета.
Тези любимци имат къса храносмилателна система и бърз метаболизъм, така че трябва да се хранят често. Готовите сухи храни, състоящи се почти изцяло от месо (включително висококачествена храна за котки, въпреки че все по-достъпна и за предпочитане е специализирана храна за порове), осигуряват най-хранителна стойност. Някои собственици на порове ги хранят с предварително убити или живи плячки (като мишки и зайци), за да имитират по-отблизо естествената им диета. В храносмилателния тракт на поровете липсва сляпо черво и животното до голяма степен не е в състояние да смила растителната материя.

Zooland.bg в онлайн магазина си, спазва всички нови изисквания при храненето на декоративни порчета, и ви предлага специализирана висококачествена храна. Изборът от марки производители, ще ви даде голям избор. А удобството от онлайн поръчка и доставка на храна за декоративни порчета, ще Ви спести много време.