Насекомоядни птици

Насекомоядните птици, с право наричат „крилати помощници“ на човека. През размножителния си период, храна за насекомоядни птици, са всички насекоми. И в периода на отглеждане на малките пиленца, те унищожават огромно количество насекоми. Предполага се, че затова насекомоядните птици с основание се считат за полезни за хората. От друга страна например, скорците причиняват щети на лозята и костилките по време на есенните си полети. Но, пълно щастие няма. 

Насекомоядните птици унищожават насекоми вредители, сред които има хрушчики и лъжички, довгоносици, молци, листни бръмбари, листни въшки и дървеници, мухи и много други. 
В природата, храна за насекомоядни птици се намира в тревата, на земята и във въздуха. Насекомите са навсякъде. И на нея се наслаждават- скорци, финчета, врабчета. Както и песнопойната чучулига. В гъсталаците на храсти, тонове насекоми са унищожени  като храна за насекомоядните птици.  В короните на големите дървета са кукувици, копринки и кълвачи. Това е всъщност, кратък и не пълен списък на насекомоядни птици, които живеят в средната лента.

Хората, отдавна са опитомили животните. А в днешната градска среда, за да се докоснат до природата, хората си гледат какви ли не причудливи животни у дома. Насекомоядните птици, не са изключение. Всеки иска да му запее чучулига. Тези птици, всъщност имат по-гояма необходимост, от протеини в храната си. За целта им трябва месо, и те си го набавят под формата на насекоми. Качествената храна за насекомоядни птици, трябва да е добре балансирана и направена от много пресни продукти. Именно върху този елемент, акцентираме ние в Zooland.bg. Почти всичката предлагана храна за насекомоядни птици, предоставя пълната гама от необходими хранителни вещества за вашата птица. Купувай специализираната и специално разработена храна за насекомоядни птици, не се нуждаете от добавки за набавянето на витамини и минерали. Все пак, за разнообразие, добавките винаги са желателни.

Важно е да се отбележи, че в храната за насекомоядни птици, високото съдържание на фибри, спомагащи храносмилането, както и антиоксидантите, е задължително. Винаги можете да се допитате и информирате допълнително с нашия квалифициран персонал в магазините ни. Както и онлайн на Zooland.bg, за всеки продукт поотделно.