Средни папагали

В категория Храни за птици в сайта ни, ще намерите храна за средни папагали. Тук са продукти, подходящи за папагали до 1кг — като папагали Лори, Пиратски папагал, Какаду, Rosella, Корела, Сенегалски папагал и др. Начинът на хранене, на вашето папагалче е един от най-важните компоненти от неговото отглеждане още от първите му дни. Добрата, балансирана храна включваща слънчоглед за папагали, яйчена смес, просо, ще ви спести много нерви и пари по ветеринари в бъдеще. Именно от  храната за средни папагали, зависи и тяхното поведение. Спестете си тези проблеми с качествена храна за средни папагали. В Zooland.bg,  можете да намерите висококачествена храна, отговаряща на нуждите на отделните видове.

Разнообразието е ключово при храненето на папагали, те се нуждаят както от семена, така и от зеленчуци и плодове. А меката яйчна храна е добавка към основната храна и не е само за бебета. Дава се два пъти в седмицата, а в периода на развъждане по-често. Добра храна за пернатите любимци, съдържаща много протеини, е именно яйчената смес – твърдо свареното яйце, което се нарязва на дребно, добавя се настърган морков и малко сухари.

Основата в начина на хранене на средния папагал, е зърнена смес със слънчоглед за папагали, овес, просо, канарче и царевица в равни части и малко пшеница или елда, ядки и семена. Храненето на папагалите, трябва да включва плодове, зеленчуци, кълнове, както и храни  съдържащи достатъчно количество минерали. По-лесно е да се намери храна за средни папагали в продажба, разработена от професионалисти, като се вземат предвид нуждите на определен вид птици.  Освен това съставът на готовите смеси включва значителен брой различни зърнени култури, често над 10. Не се мъчете сами да го постигнете!

Най-ефективния начин за добавка на витамини при средните папагали, са пиенето на витамините, които се добавят към поилката. 
Ако търсите най-добрия асортимент и ниски цени за храна за средни папагали, добре дошли в нашите  магазини, както и онлайн на Zooland.bg